ყურძნის ჯიში, რომლის ღვინოსაც ერეკლე მეფე მიირთმევდა და რთველი პანდემიის ფონზე 60 წლის ვენახში – „მედიაცნტრი მთავარის“ რეპორტაჟი

სოფელი კისისხევი სწორედ ის ადგილია, სადაც მეფე ერეკლესთვის, განსაკუთრებული ჯიშიც ყურძნისგან იშვიათი სახეობის ღვინოს ამზადებდნენ. ამ ისტორიულ ადგილას ძმები ხუციშვილები ისტორიული ვენახს დაუბრუნდნენ და 60 წლის ისტორიის მქონე მამულში რთველიც სათანადოდ ჩაატარეს.

დიდი რაოდენობით დაგროვილი ღვინო, გადავსებული მარაგი და მეღვინეები ახალი მოსავლის მოლოდინში. რა გამოწვევების წინაშე დააყენა პანდემიამ მევენახეებს; როგორია სახელმწიფოს ჩართულობა ღვინის სექტორში დასაქმებულებისთვის და ვინ რა ფასად იბარებს ყურძენს – რეპორტაჟი „ძმები ხუციშვილების ღვინის მარნიდან,“ სადაც ღვინოს ორსაუკუნოვან ქვევრში აწარმოებენ.

მსგავსი თემები